2. Advent

Udnyt hjemmesiden til bedre søgeresultater

Alle hjemmesider vi leverer, og har leveret, er udstyret til at kunne optimere din hjemmesides søgeresultater. Hvordan de rent designmæssigt ser ud i Umbraco kommer helt an på, hvilken version du kører. Det vigtige er, at muligheden for at eksponere dig selv, er der.
Og det anbefaler vi, at du udnytter!

 

TIP 1 – Indsæt en SEO-titel og SEO-tekst!

Det er vigtigt at du får indtastet en SEO-titel og SEO-tekst. Det er med til, at rangere din hjemmeside højere hos søgemaskinerne. 

SEO-titlen kan ses i fanebladet i toppen af browseren, når du besøger en side. Det er også den titel, som vil fremgå på søgemaskinerne, når du får søgeresultatet. Det er altså ikke overskriften på siden, som normalvis er stor og ikke til at overse.

SEO-teksten  ser du som udgangspunkt ikke. Den er  skjult i det, der hedder et meta tag. Den bruges til at fortælle søgemaskinerne, hvad den pågældende side indeholder. Det er også den tekst, der vil blive fremvist på søgemaskinerne, når du får søgeresultatet frem. Nogle bruger indholdete fra siden, som sin SEO-tekst. Det vil vi klart fraråde, da det kan give dårligere søgeresultater. Dog skal teksten svare til det, der er på siden, og have relevans til selve indholdet.

Indtast derfor en SEO-titel og en forklarende tekst om, hvad selve siden indeholder.

Hvordan indsætter jeg SEO-titel og -tekst?
Under hver side i Umbraco er der et faneblad i toppen, som hedder SEO. Under dette faneblad, skal du indsætte SEO-titlen og SEO-teksten/beskrivelsen.

 

TIP 2 – Fjern irrelevante undersider fra søgeresultaterne!

Ikke alle dine sider på hjemmesiden er lige interessante og relevante at have fremvist i søgemaskinerne.

Du kan i nogle tilfælde kan have undersider på hjemmesiden, som du ikke nødvendigvis ønsker dukker op, når brugere søger info omkring jeres virksomhed eller produkter. Det kan fx være en fejlside eller en underside med pdf-filer til downloads – som ingen mening giver uden den side, der refereres fra.

Hvis du ønsker at undgå, at en side vises i en søgemaskine?  
I Umbraco, SEO-fanen findes der i de nyere løsninger et felt til dette. Feltet hedder ”Robots Index”. Her vises en dropdown-menu, hvor du skal vælge, om den skal indeksere (medtage) siden eller ej. 

Herunder er der endnu en dropdown-menu, som hedder ”Robots Follow”, hvor du skal vælge om den skal følge alle links på siden.

Med Robots indstillinger i et meta tag, kan du fortælle søgemaskinerne, om de skal indeksere sidens indhold og om alle links skal følges på siden. Det er ikke noget du kan se med det blotte øje. Men de kravlers som søgemaskinerne sender ud,  kan læse det. Vil du gerne have siden indekseret behøver du ikke tage stilling til noget, da det er standard i Umbraco. Hvis der ikke er angivet noget, så indekseres siden. Det er også standard at kravlerne følger alle links på siden. Så det er kun noget der skal tages stilling til, hvis siden ikke skal indekseres eller links ikke skal følges. Eller i tilfældet af begge dele.

Fx vil vi ikke have 404 sider til at blive indekseret. Men vi vil gerne have, at alle links bliver fulgt. Så vil vi sætte det til ”noindex,follow”. Det er  næsten altid en god hovedregel at følge alle links på alle sider. Så de sider der ikke har relevans for dine brugere, skal sættes til noindex.  

I de nyere versioner af Umbraco kan du finde Robots indstillinger.
Har du ikke muligheden, men ønsker den – så hiv fat i os.